27 Vakantiedagen
vakantie

Meest geliefde eiland

Een van de meest geliefde eilanden van Griekenland is Kos, mooie stranden en geschikt om mooie fietstochten te maken. Relatief is het een klein eiland, maar Kos bezienswaardigheden zijn er voldoende voor iedereen. Vlakke stukken landschap om te wandelen en te fietsen, afgewisseld door historische ruïnes. Maar ook aan de westkust is het heerlijk vertoeven tussen het traditionele Griekse leven, kijk hoe boertjes leven van een paar geiten en een stukje land om eten te verbouwen. 

Zeer veel te bieden

Het eiland heeft zeer veel te bieden, zowel voor strandgangers als mensen die op zoek zijn naar Kos bezienswaardigheden. In Kos stad kun je heerlijk winkelen, en vind je veel terrasjes en restaurantjes. Ten Westen van de stad ligt het traditionele dorp dat tegen de hellingen is gebouwd, genaamd Pyli. Bewonder hier de ruïnes van een middeleeuws kasteel, ook een aantal kerkjes en de waterbron moet je gezien hebben. De vader van de geneeskunde Hippocrates is in Kos geboren, uit die tijd zijn de overblijfselen nog te zien van het oude ziekenhuis Asklepieion. 

Kos bezienswaardigheden

Vlak landschap

Naast alle Kos bezienswaardigheden is het eiland perfect om te fietsen, dit is te danken aan het vlakke landschap wat de meeste andere eilanden niet hebben. Vooral rond de omgeving van Kos stad is het leuk dit per fiets te ontdekken, wil je toch de bergdorpjes Zia en Pyli per fiets bereiken heb je wat meer conditie nodig dan de gemiddelde fietser. Ook strandliefhebbers komen prima aan hun trekken op het eiland, er zijn meer dan voldoende strand en kiezelstranden.